Top 3 van favoriete fotolocaties

gezinsshoot soesterduinen amersfoort laura elkhuizen fotografie top 3 fotolocaties

Als fotograaf kom ik op veel mooie plekken en ervaar ik hoe belangrijk deze zijn voor het maken van mooie foto’s. Want natuurlijk zijn jullie op de foto het belangrijkst, een mooie omgeving geeft de foto’s net dat beetje extra en zorgt ervoor dat je foto’s een verhaal vertellen. Daarom hieronder mijn top 3 van favoriete fotolocaties rondom Amersfoort.

1. De Soesterduinen

Met stip op 1 voor mij! Wat een heerlijke fotogenieke locatie is dit! Soms moet je je even om de loslopende honden en gymclubjes heen manoeuvreren 😉 maar o, het is hier zo mooi! Mooi stuk bos, natuurlijk vooral de zandverstuivingen met prachtige losstaande karakterbomen en in elk jaargetijde mooi. Een perfecte plek voor het spelen van leuke spelletjes met kinderen en het maken van gezins- en familiefoto’s . En het is er heerlijk weids. Mijn absolute nummer 1!

gezinsshoot soesterduinen amersfoort laura elkhuizen fotografie top 3 fotolocaties

2. Het Henschotermeer

Helaas is deze locatie de laatste tijd veel in het nieuws geweest omdat het een commerciëler karakter gaat krijgen, maar qua natuur blijft dit een prachtige plek. Zomers is het er helaas al snel te druk voor foto’s, maar vroeg in de lente of juist in de herst of winter is het een prachtige fotolocatie. Water, mooie bomen en natuurlijk hele leuke bruggetjes! Ideaal voor gezinnen met kinderen die hun energie kwijt willen 😉

top 3 fotolocaties: laura elkhuizen fotografie
Henschotermeer, mooie afwisseling tussen bos en water

3. Thuis

Klinkt misschien gek, maar ik kom zo graag thuis voor het maken van mooie foto’s! Thuis is, zeker met kleine baby’s, gewoon de fijnste plek voor een reportage. Iedereen voelt zich er fijn en op z’n gemak en ook leuk: je legt ook je huis vast voor later! Het mooie babykamertje (en wow, ik kom tegenwoordig toch mooi gestylede babykamertjes tegen!) met het ledikantje en knuffeltjes, fijn op het grote bed van papa en mama met alle persoonlijke spulletjes… Kortom: ik hou ervan om gewoon fijn thuis te fotograferen.

top 3 fotolocaties: laura elkhuizen fotografie
Newborn- en babyshoots gewoon fijn thuis

En, wat is jouw favoriete fotolocatie? Heb je een goede tip voor mij? Ik hoor m graag!

Benieuwd wat je moet dragen op een fotoshoot? En hoe je je kleding goed op elkaar afstemd bij een gezinsshoot? Download dan hier mijn gratis ebook Kledingsadvies voor fotoshoots!

lieve groet

Laura

DEZE BLOG DELEN: