Hoe ik zorg dat je ontspannen op de foto staat

ontspannen op de foto staan zakelijke fotografie bedrijfsfotografie website fotografie

Onzekerheid

ontspannen op de foto staan zakelijke fotografie bedrijfsfotografie branding shoot zakelijk portret amersfoort

‘Ik sta nooit leuk op de foto’, ‘Eigenlijk wil ik eerst nog een beetje afvallen’ of ‘Ik vind op de foto gaan best spannend.’ Veel mensen vinden op de foto gaan niet leuk en stellen het maken van foto’s dan ook uit. Toch is dit helemaal niet nodig! Ik zorg dat je ontspannen op de foto staat zoals je bent.

Ik herken het zelf ook, de onzekerheid hoe je overkomt op een foto. Het kan echt een big deal zijn om ineens zichtbaar te zijn. Kwetsbaar ook. ‘Sta ik er niet raar op? Moet ik niet gauw nog even naar de kapper? En natuurlijk heb ik niets om aan te trekken!’

Jezelf laten zien triggert voor veel mensen direct een onzekerheid. Dat ene aan jouw uiterlijk waar je je aan kan storen, wat een ander waarschijnlijk niet eens ziet. Je gaat in de spotlight staan, en waar je bij een selfie nog eeuwig van houding kan veranderen totdat je onderkin eindelijk ‘weg’ is, geef je nu het vertrouwen aan een ander, aan mij, de fotograaf.

Laat zien wie je bent!

Maar echt, ik snap je! Onzekerheid kan je, zeker bij vrouwen, enorm in de weg zitten. Toch is het zo enorm belangrijk dat je jezelf laat zien! Dat je uit die comfort zone durft te stappen en zichtbaar wordt. Want jezelf laten zien laat ook de persoon zien achter je bedrijf. Mensen kunnen je zo een beetje leren kennen en jouw passie voor je bedrijf snappen.

Zodra ik tijdens fotoshoots vragen ga stellen over de oorsprong van je bedrijf, dan zie ik een verandering in houding. Een stralende glimlach, de schouders gaan trots naar achteren, er komt meer ontspanning. Dan wordt er niet meer nagedacht over hoe je staat of hoe je eruit ziet, maar wat jou plezier brengt. Dan zie ik de persoon achter het bedrijf, de ondernemer, en kan ik foto’s maken van jou zoals je echt bent!

Ruimte voor ontspanning

ontspannen op de foto staan zakelijke fotografie websitefotografie bedrijfsfotografie amersfoort

Als fotograaf vind ik het belangrijk om profielfoto’s en zakelijke foto’s te maken die weergeven wie mijn klanten zijn. Daarbij hoort ook dat ik luister naar hun onzekerheden en dat daar ruimte voor is. Als iemand ergens onzeker over is, of liever niet vanuit een bepaalde positie gefotografeerd wordt, dan houd ik daar altijd rekening mee. Liever niet zittend op de foto? Dan doen we het staand.

Ik zorg dat je ontspannen op de foto staat, zoals je bent. We nemen de tijd, ik forceer niets maar stel je op je gemak en stuur je wanneer je niet weet wat je moet doen. Ik geef aanwijzingen en laat tussendoor het resultaat vast even aan je zien, zodat je kunt zien hoe het wordt. Samen zorgen we voor een ontspannen sfeer.

Geen perfect moment

Samen gaan we op zoek naar de juiste look en sfeer die bij je past. We zoeken een fijne locatie – kan ook gewoon bij je thuis -, ik help waar nodig met kledingadvies en geef andere tips ter voorbereiding. We zoeken naar het perfecte totaalplaatje.

En weet je: er is geen perfect moment om foto’s te laten maken. Je moet het gewoon doen! Niet uitstellen, niet wachten tot… gewoon doen!

Je schittert dan straks op je website en op social media en de passie spat van het scherm.

Mensen doen geen zaken met een bedrijf, maar met een persoon. En die persoon, die help ik zichtbaar maken. Want jij mag er zijn, zoals je écht bent!

Heb ik je overtuigd? Check mijn portfolio voor meer van mijn werk of stuur me een bericht voor meer informatie!

DEZE BLOG DELEN: