5 tips voor een betere profielfoto met je smartphone

5 tips voor een betere profielfoto met je smartphone zakelijke fotografie

Gebruik jij ook een foto op je zakelijke profiel die een vriend snel op vakantie van je heeft geschoten? Of sta je erop met een glas wijn in je hand? Komt niet zo professioneel over, eens? Toch zie ik het heel vaak: een niet sterke profielfoto op LinkendIn of een andere social. Terwijl je daarmee juist een enorme eerste indruk kunt maken! Maar hoe kom ik dan aan een goede profielfoto? En waar moet ik op letten bij het maken van een sterk portret? Ik geef je in dit blog 5 tips voor een betere profielfoto met je smartphone.

Tip 1: Gebruik natuurlijk daglicht

Fotografie komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘ schrijven met licht’. Goed licht maakt een goede foto! Vandaar dat mijn eerste tip is: ga op zoek naar goed licht voor je foto. De mooiste en puurste vorm van licht is daglicht. Dus kies voor daglicht wanneer je een profielfoto wilt maken en vermijdt kunstlicht.

Maak een foto bij het raam, in een lichte ruimte of ga naar buiten! Let wel op hard zonlicht: dit geeft scherpe schaduwen in je gezicht en zorgt dat je gaat knijpen met je ogen. Zoek een goede plek en fotografeer met het licht mee. Zorg dus dat het licht op je gezicht valt, en niet dat het licht achter je is. En fotografeer je buiten op een zonnige dag: zoek een plekje in de schaduw op.

5 tips voor een betere profielfoto met je smartphone met het licht mee

 

Met het licht mee

5 tips voor een betere profielfoto met je smartphone tegen het licht in

 

Tegen het licht in

Tip 2: Vergeet de selfiestand, maak een foto met de achterkant van je smartphone

Zo handig dat je je smartphone altijd bij je hebt, dus een foto maken van jezelf is met de selfiestand zo gedaan zou je zeggen! Klopt natuurlijk, maar weet je ook dat bij de meeste smartphones de camera op de achterkant echt veel beter is dan de selfiecamera op de voorkant van je smartphone? Het loont dus echt de moeite om voor een betere profielfoto met je smartphone een foto te maken met de achterkant van je smartphone!

Zet je telefoon ergens tegenaan, gebruik een selfiestick en gebruik de timerfunctie van je camera (ziet er meestal uit als een klokje) zodat je zelf tijd hebt om goed te gaan staan. Je kunt natuurlijk ook iemand vragen even de foto voor je te maken!

Tip 3: Kies voor rustige, naturel kleurige kleding

Zeker belangrijk voor de uitstraling van je foto is welke kleding je draagt. Mijn eerste kledingtip is altijd: trek vooral aan waar je je lekker in voelt! Want geloof me, dat straalt echt uit op je foto. Verder is het, wanneer je op zoek bent naar een frisse, lichte uitstraling belangrijk om rustige, naturel kleurige kleding aan te trekken. Niet te drukke printjes of te felle kleuren, dit leidt alleen maar af van waar het om draait op de foto, namelijk jij zelf!

 

Neutrale kleuren en naturel tinten zorgen voor een rustige sfeer in je foto’s

Daarnaast is het natuurlijk goed om te kijken welke kleding en uitstraling past bij jouw bedrijf. Wanneer dit heel zakelijk is, kies dan ook voor zakelijke kleding. Toch zie ik dat zelfs in de zakelijke markt tegenwoordig ook meer casual kleding goed geaccepteerd is.

Tip 4: Zorg voor een schone lens

Maak de lens van je camera goed schoon! Lijkt misschien overbodig om te zeggen, maar het maakt echt veel verschil of je voordat je een foto maakt de lens van je camera (de achterkant dus!) even goed stof- en vetvrij maakt. Dit kan gewoon met een schone, droge doek. Dit verbetert echt meteen de kwaliteit van je foto’s!

Tip 5: Proberen, proberen, proberen!

Misschien een beetje een flauwe tip, maar wél echt waar. Probeer niet meteen bij de eerste foto die je maakt de perfecte foto te maken, maar ga proberen en experimenteren! Met de huidige digitale techniek kun je zoveel foto’s maken als je wilt en ze ook direct beoordelen. Ga dus lekker oefenen met het licht, ga naar buiten of juist binnen, fotografeer veel en kijk hoe je stappen maakt en vooruit gaat. En het is dus niet erg wanneer je eerste 10 foto’s minder goed gelukt zijn en dat de 11e pas mooi is.

Ik hoop dat je mijn 5 tips voor een betere profielfoto met je smartphone fijn en waardevol vond en dat je het aandurft om meer foto’s van jezelf te laten zien op je zakelijke socials. Want jij bent jouw brand, jouw merk! Tag je me even wanneer je een foto hebt gemaakt en hebt geplaatst?

Natuurlijk help ik ook je ook heel graag aan professionele foto’s voor je bedrijf.

Of het nu om een zakelijk portret gaat of om andere bedrijfsfotografie, ik maak graag ontspannen en natuurlijke foto’s voor je om je online zichtbaarheid te vergroten.

Neem hier contact met me op voor meer informatie of een afspraak.

DEZE BLOG DELEN: