4 tips ter voorbereiding op een newbornshoot

4 tips ter voorbereiding op een newbornshoot babyshoot amersfoort newborn fotografie laura elkhuizen fotografie

Gefeliciteerd! Je bent zwanger of net bevallen en wilt heel graag je lieve kleintje mooi vastleggen voor later door middel van een newbornshoot. Eerst zoek je een fotograaf met een stijl die bij je past en je plant samen een datum. Maar wat moet je verder doen? Lees hier mijn 4 tips ter voorbereiding op een lifestyle newbornshoot!

Tip 1: Ontspan!

Haha, misschien wel het belangrijkste, maar probeer je niet te druk te maken vooraf. Het kenmerk van een lifestyle newbornshoot is dat ik vastleg wat er is. Dus je hoeft niet nog even naar de kapper en jullie hoeven tijdens de reportage niets geks te doen. Probeer vooral lekker te genieten van je kleintje en het moment samen dat wordt vastgelegd, een ontspannen moeder maakt een ontspannen baby!

Tip 2: Weet wat je kunt verwachten van lifestyle fotografie

4 tips ter voorbereiding op een newbornshoot babyshoot amersfoort newborn fotografie laura elkhuizen fotografie

Lifestyle fotografie legt vast zoals het is. Ik neem de tijd en plan die dag alleen jullie reportage, geen gehaast dus. Zoals je wellicht al hebt gezien kenmerken mijn foto’s zich door het contact tussen jullie en je kleintje. Ik maak dus graag foto’s van je kleintje bij jullie in je armen, dan voelt de baby zich ook veilig. Ik leg de baby niet in rare poses, maar gewoon op bed, zoals hij/zij zelf normaal ook ligt. Geen poespas dus.

Gemiddeld ben ik 1,5 tot 2 uur bij jullie thuis . Soms wil je kindje even niet, komt er een voeding tussendoor, dat is geen probleem. Soms slaapt een kind de hele tijd, soms is het de hele reportage wakker. Ook dat is voor mij geen probleem. Zijn er al broertjes of zusjes? Natuurlijk is het leuk wanneer die ook met de baby op de foto gaan.

Een lifestyle newbornshoot vindt wel plaats op een tijdstip met genoeg daglicht, dus geen schemering. Ik ben afhankelijk van het licht. Ook het weer (een hele donkere dag in de winter bijvoorbeeld) kan zorgen voor te weinig daglicht. Wanneer dit zo is dat plan ik samen met jullie een nieuw moment voor de fotoreportage.

Tip 3: Zorg voor neutrale, op elkaar afgestemde kleding

hoe bereid je je voor op een lifestyle newbornreportage baby newborn - laura elkhuizen fotografie
Wit of pasteltinten zijn mooi bij newborns

Ik heb geen echte voorkeur voor wat je kindje draagt tijdens de reportage, het moet vooral ook bij jullie passen! Wil je graag pure foto’s, zoals je op mijn website ziet? Trek je kleintje dan witte of pasteltinten aan, niet te felle kleuren of te drukke prints. Ook voor je eigen kleding is het het mooist om rustige tinten aan te trekken, zodat jullie mooi op elkaar zijn afgestemd.

Wil je nog meer tips, do’s en don’ts en voorbeelden? Download dan hier mijn gratis ebook Kledingadvies voor fotoshoots!

Tip 4: Bekijk je huis kritisch en ruim op!

hoe bereid je je voor op een lifestyle newbornreportage baby newborn - laura elkhuizen fotografie

Ondanks dat ik je kindje vooral gewoon in kleren fotografeer is het wel prettig dat het niet te koud is voor de baby.  Zet dus de verwarming in de slaapkamer lekker hoog aan. Ik fotografeer altijd graag de blote voetjes, soms nog wat meer bloot.

Zorg verder dat de ruimtes waar we fotograferen ook een beetje opgeruimd zijn. Je wilt toch niet dat je later op de foto steeds die doos tissues op je nachtkastje ziet? Naast de slaapkamer fotografeer ik ook altijd in het babykamertje en soms ook nog in een andere ruimte, de huiskamer bijvoorbeeld.

Ik maak de foto’s over het algemeen op jullie grote bed. Zorg ervoor dat je een licht (liefst wit) dekbedovertrek op je bed hebt liggen, of anders in ieder geval een wit hoeslaken. Andere kleuren of prints in het dekbed leiden erg af van de baby en beperkt mij dus in de foto’s. Een grote lichte sprei kan natuurlijk ook.

Heb je nog meer vragen over een lifestyle newbornreportage of wil je graag een reportage bij me boeken? Neem contactmet me op!

Benieuwd naar newbornreportages? Klik hierop de link naar mijn portfolio of bekijk mijn blog over vrolijke baby Kate!

DEZE BLOG DELEN: